Asansör Bakımı Nedir?

ADANA asansör

Asansör Bakımı Nedir?

Binalara yeni monte edilen asansörün bakımından garanti süresi dolana kadar, üretici işletme tarafından asansörün bakımlarının yapılması bina sahibinin parasal anlamda kendi çıkarına olacaktır. Sonraki senelerde yeniden imalatçı işletme ile çalışma hem bina sahibinin çıkarına olduğu gibi asansöründe sıhhatli ve tehlikesiz bir biçimde çalışmasını sağlayacaktır.

Asansörün her daim yeni kalması ve kullanıcıların can ve mülk güvenliğinin sağlanması için çıkartılmış olan bakım idaremeliği Sanayi ve Teknoloji bakanlığı tarafından yurttaşına sunulmuş olan bir hizmettir. Çalışan her makinanın bakıma lüzum dinlediği gibi asansöründe ayda bir kere gözetici periyodik bakıma lüzumu vardır.

Asansör Bakımı Nasıl Yapılır mevzubahisi olunca bakım her asansörün periyodik bir harekâtıdır. Binalara yeni takılan asansörün bakımından garanti süresi dolana kadar, asansörü takan işletme mesuldür. Asansörler elektrikle çalışan makinelerdir. Bir yay üzerinde mekanik tertibatlar sayesinden alt ve yukarıya hareket eder. Asansörlerin ara vermeden çalışıyor olması, bakımlarının da kumpaslı olarak yapılmasını gerektirir. Asansör bakımları ile asansör kullanımı sırasında oluşabilecek can ve mülk kayıplarının önüne geçmeye çalışılır. Bakım mevzusunda uzman kadromuz ile asansör kullanımın olduğu her alanda hizmet veriyoruz. Apartman asansörleri ya da ortak kullanım alanlarında olan asansörlerin bakımlarını büyük bir titizlik ile takip edip, kumpaslı olarak bakım yapılması mevzusunda alıcılarımıza dayanakçı oluyoruz. Asansör bakımının en ehemmiyetli özelliği olması gereken kumpaslı aralıklarla yapılmasıdır. Bakımı atlanan ya da hiç bakım yapılmayan asansörler, hem siz hem de hoşlandıklarınız için büyük bir risk olacaktır.

Asansör Bakımı Nasıl Yapılır Çözümü

Asansör bakımı aylık olarak yapılmalıdır. Aylık kontrollerde gerekli olan tüm mekanik ve elektronik asansör parçaları kontrol edilir. Bu sayede oluşabilecek arızalara da en kısa süre içinde müdahale edilmiş olur. Düzenli bakım yapılmayan asansörlerde ortaya çıkan arızaların maliyeti, bakım maliyetinden kat ve kat daha yüksektir. Bakım yaptırmaktan maliyet nedeni ile uzak duran bireysel ya da kurumsal müşterilerimizin, arıza maliyetini göz önünde bulundurarak bakım maliyetlerini gözden geçirmesi, doğru kararı vermesini sağlayacaktır. Şirketimiz kaliteli hizmet ve uygun fiyat ilkesi ile hizmet vermektedir. İnsan sağlığının hatta hayatının söz konusu olduğu asansör kazalarından tüm asansör kullanıcıları korumak en önem verdiğimiz konulardan biridir. Asansör bakımı yıllık kontroller de içerir. Bu kontrollerde daha ayrıntılı analizler yapılır. Aylık kontroller ise yapılan bakımların daha az maliyetli olmasını sağlar. Sorun büyümeden aylık yapılan bakımlar ile arızaların da önüne geçilir.

Asansörde Arıza Olması Durumda Neler Yapılmalıdır?

Arıza oluştuğunda yapılacak ilk şey, asansörün elektriğinin kesilmesidir. Bu asansörün şalterinin indirilmesi ile yapılabilir. Arıza asansörde birileri varken gerçekleşmiş ise kişilerin tahliye edilmesi gerekir. Bu tahliye, asansörün iki kat arasında kaldığı durumlarda fren açma manevrası ile yapılır. Fren açma manevrasında el volanı ile asansör tahliye yapılabilecek kata gelene kadar çekilir ya da indirilir. Şahıslar dışarı çıktıktan sonra volan eski haline getirilmelidir. Arıza giderilmeden asansör kesinlik açılmamalıdır. En kısa süre içinde asansör bakımından sorumlu firma ile iletişime geçilmelidir. Asansör bakımı sırasında tüm bu kısımlar kontrol edilerek, gerekli yağlama işlemleri yapılır. Yağlama özel yağlar ile yapılır. Bakımın tecrübeli asansör bakım elemanları tarafından yapılması gerekir. Bakım sırasında yapılacak hatalar çok üzücü sonuçlara yol açabilir. Şirketimizin elemanları işinde uzman ve tecrübeli bir kadrodan oluşur. Bakım ve arızalar en kısa sürede ekibimiz tarafından işleme alınır. Tarafımıza iletilen arızalara en kısa süre içinde müdahale edebilmek için 7/24 hizmet vermekteyiz. Bakımların düzenli olarak yapılması ile en düşük arıza oranlarına ulaşılır. Düzenli yapılan asansör bakımları ile büyük maliyetlere yol açabilecek arızaların engellenmesi sağlanır.

Asansörlerin Bakımından Kim Sorumludur?

Firmamız taktığı asansörlerin periyodik bakımlarını sürekli takip eder. Bakım takip tablosu ile gerekli bakımlar planlanır. Ekibimiz bina yöneticisi ile iletişime geçtikten sonra, bakım için binayı ziyaret eder. Gerekli kontroller ve işlemler yapıldıktan sonra asansör tekrar kullanıma açılır. Garanti süresi dolan asansörler için tekrar asansör bakımı planlanmalıdır. Bu bakımlar apartman sakinleri için belli bir maliyete neden olacaktır. Bu nedenle firmamız bakım işlemleri için uygun fiyatlar ile hizmet vermektedir. Asansör bakımının önemi çok yüksek olduğundan bakımların düzenli yapılması çok önemlidir. Asansör bakımı işinin uzmanı kadromuz ve en iyi ürünler ile yapılır, kısa süre içinde açılan asansörünüz ile güvenli bir şekilde taşıma yapabilirsiniz.

Asansör Bakımında Yapılan İşlemler Nelerdir?

Asansör bakım elemanları tarafından öncelikle rutin kontroller yapılır. Bu rutin kontrollerde gözle ve elle asansör incelenir. Belli bir arıza tespit edilmediği durumlarda ise rutin değişim ve kontrollere geçilir. Bu kontrollerde asansörü taşıyan halatlar incelenir. Halatlarda aşınma ve kopmalar varsa halat tamir edilir. Halat tamir edilemeyecek durumda ise mutlaka değiştirilmelidir. Asansörün ana taşıyıcı kasnakları ve asansör rayları da kontrol edilmelidir. Raylar uygun yağ ile güzel bir şekilde yağlanmalıdır. Yağlanma sürtünmeyi engeller. Asansör bakımı çoğu zaman yağlama işlemleri ile gerçekleşir. Yağlama asansör bakımında çok önemli bir basamaktır. Düzenli bir şekilde yağlanan asansör parçaları uzun ömürlü kullanım sağlar. Yapılan yağlama işlemlerinden sonra asansörün diğer parçaları kontrol edilir. Eksik ya da aşınmış olan parçalar değiştirilerek, bakım tamamlanır. Bakım sırasında bir arıza tespit edildiğinde asansöre bunu belirten arıza etiketi yapıştırılır. Bu arıza etiketleri farklı renklerde olabilir. Asansörün kullanım durumuna göre asansör etiketinin rengi de değişir. Kırmızı etiket yapıştırılan asansörler arıza giderilene kadar kullanılamaz. Sarı etiket yapıştırılan asansörler ise risk seviyesinin kabul edilebilir olduğunu ifade eder. Bu durumda asansör kullanılabilir fakat 2 ay içinde mutlaka arızanın giderilmesi gerekir.

Asansör bakımı yayınlanan yönetmelik kurallarına göre yapılır. Bu işlemlerin bir yönetmelik tarafından standart hale getirilmesi, asansör kazalarının önlenmesini sağlar. Şirketimiz asansör bakımında yönetmeliğe uygun olarak hizmet vermektedir. Yapılan işlemlerin en kaliteli ekipmanlar ve ürünler ile yapılması bakımın başarı bir şekilde sonuçlanmasını sağlar. Asansör Bakım Yönetmeliği’ne uygun olarak yapılan işlemler ile asansör kullanıcılarının can ve mal güvenliği sağlanır. Günlük hayatta sıkça kullandığımız asansörlerin, hayatımızı tehlikeye atmasını engellemek yapılan bakımlar ile çok kolaydır. Asansör bakımlarında verdiğimiz uygun fiyat garantisi ile uzun yıllardır birçok müşteriye hizmet vermekteyiz. Uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz size kısa süre içinde bilgi vereceklerdir.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir